PC, smartphone en tablet

Vroeger wilde ik electronica studeren – het werd theologie. Maar het bleef altijd een hobby. Heb je een nieuwe (of tweedehands) PC, laptop, IPad of  smartphone, en wil je weten wat je er mee kunt? Ik help je op weg. Eventueel op afstand, met Teamviewer.  

Het goed installeren en afstellen van WiFi  is vaak een hele klus. Ik help je met instellen en/of het adviseren van een WiFi-versterker / mesh-systeem.

Het upgraden van Windows 7 of Windows 8 naar Windows 10 is absoluut noodzakelijk, nu deze systemen niet meer door Microsoft worden ondersteund.

Windows 11 is trouwens in aantocht. Alleen de nieuwere PC’s zijn daarvoor geschikt, maar geen nood: Windows 10 wordt nog tot 2025 ondersteund.

Veel ervaring heb ik ook met het weer gangbaar maken van ‘volgelopen’ en trage systemen. Ik help ook bij het preventief beveiligen van je gegevens, zodat je altijd ergens een backup hebt: als alles in de soep loopt, zet ik  in een halfuur alle gegevens weer terug;  als je b.v. je Windows-wachtwoord kwijtraakt vind ik het (meestal) weer terug.

Herstel van een kapotte PC is een ander verhaal: dan verwijs ik door naar de stort om er van af te zijn, of naar een computerwinkel voor een nieuwe. Meestal allebei tegelijk. Verwacht ook niet dat ik een 12 jaar oude PC weer aan de praat krijg, hoewel de wonderen de wereld nog niet uit zijn.  En vaak kun je met het gratis Ubuntu (i.p.v. Windows) nog een heel eind komen. 
Zie ook de Disclaimer

Websites

Wil je zelf een (eenvoudige)  website in WordPress bouwen? Het is makkelijker dan je denkt. Ik kan een opzet voor je maken, en je leren hoe je hem zelf verder kunt onderhouden.
Voorbeelden: deze website,   Tonnis’
fotowebsite en.. die van Drs. de Dupe

Openbaar Vervoer

Voor wie bang is voor de OV-chipkaart, en qua kaartjes en abonnementen het spoor bijster. Troost u: u bent niet de enige! Ik neem u bij de hand op het station, bij de kaartjesautomaat en achter de PC om de voor u voordeligste oplossing te zoeken.

Opruimadviezen

Spullen, spullen en nog eens spullen. Fotoboeken, prullaria waar je geen afstand van kunt doen. Ik bied hulp bij het maken van een opruimplan. Het opruimen zelf valt er buiten. Overigens… als je gelukkig bent met je spullen, waarom zou je dan opruimen?Cursussen en bijles Frans

Voor vakantie, school, stage of wat dan ook. Ik ben tweedegraads bevoegd, en eerstegraads bekwaam.

Innerlijke rust, maar hoe…?

Veel mensen willen bevrijd worden van stress, en zoeken innerlijke rust, zonder het te vinden. Ik kijk met je naar je dagritme, en help je bij het zoeken naar stilte in je drukke bestaan. Alvast een (gratis) tip: stop met koffie en alcohol, en lees dit artikel uit de NYT.

Algemene Adviezen

 De methode die ik  gebruik is die van de dynamische oordeelsvorming van Lex Bos. Het kan gaan over (keuze)problemen,  de opvoeding van je puberkinderen, of andere zaken waar ik ervaring mee heb.

“het verlossende antwoord op kwellende vragen”

In- en afstellen van TV en andere apparatuur 

Denk aan het wijzigen van frequenties/kanalen door de provider, het instellen van TV’s, satelliettuners, digitennekastjes, timers, CV-regelingen, telefoontoestellen (ook VOIP) e.d. Ook ben ik thuis in internetkastjes en wifi-routers.

NB: In Winsum installeer ik alleen TV’s die gekocht zijn bij Pol.

Klachten
Ontevreden over de dienstverlening van een bedrijf of overheidsinstantie? Ik schrijf een klachtenbrief die er niet om liegt! Klachten over het Algemeen Adviesbureau zelf worden behandeld door Drs. de Dupe

Bemiddeling  

Ruzie met de buren? Als beide partijen het er mee eens zijn, bemiddel ik. De methode die ik  in gesprekken en bij bemiddeling gebruik is die van de dynamische oordeelsvorming van Lex Bos.  Spelregels maak ik van tevoren duidelijk.  Als het  gaat om ingewikkelde familieperikelen kun je beter een mediator zoeken. Daar heb ik de nodige adressen van.

“Ophouden met vergaderen”
 voor bedrijven en (non-profit)organisaties.

Wie kent ze niet? De eindeloze vergaderingen waarbij je toerloos in een kringetje blijft ronddraaien? Waarbij iedereen na afloop moe is, en ook nog eens onduidelijk is wat er nou precies besloten is, en allerlei punten eindeloos worden doorgeschoven. Waarbij de Rondvraag en Wvttk door degene-die-altijd-al-aan-het woord-is wordt misbruikt om nog eens flink uit te pakken over een punt dat helemaal niet geagendeerd was, tot wanhoop van de voorzitter die de klok ziet doortikken. Vervolgens gaat de onvrede ‘in de wandelgangen’ een eigen leven leiden.
Hoe ga ik te werk? We doen met de hele club een oefenvergadering. Ik kijk naar doel en werkwijze,  proces en inhoud, rollen en verantwoordelijkheden, en kom met werkbare en meteen toepasbare manieren om de vergadering weer te maken tot iets waar men met plezier naar toe gaat. Omdat men zich weer betrokken voelt. De methode die ik gebruik heb ik geleerd van Lex Bos, Ferd van Koolwijk en Adriaan Bekman. En dan nog wat: misschien is beleidsloosheid wel wat voor uw organisatie!